Lichtjesavond Laorne

Lichtjesavond Laorne


Zondagavond 5 november vindt op de Algemene begraafplaats de derde Lichtjesavond Laorne plaats. Iedereen is tussen 17:00 en 18:30 uur van harte welkom om overledenen te herdenken of om anderen bij te staan die iemand hebben verloren aan de dood. Ieder kan dit op zijn of haar manier doen met ruimte voor ontmoeting en stilte. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht met lantaarns. Bij de entree aan de Dennenweg ontvangen de bezoekers een lichtje dat op een graf of een centraal punt geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er gedenktakken, waar kaartjes, geschreven door de bezoekers, opgehangen worden.

Op verschillende plaatsen op de begraafplaats dragen Larenaren een zelf gekozen of zelf geschreven gedicht voor. Een zangkoortje onder leiding van Gert Jansen, brengt toepasselijke liederen ten gehore. Voor alle bezoekers is er gratis koffie, thee of chocolademelk. Een vrije gift stelt de organisatie op prijs en is welkom op: NL 81 ASNB 0709 2047 28.

De Lichtjesavond wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en is een initiatief van Marjanska Leeuwerik, Annemieke Boers, Yvonne de Kruijff, Marja Eggink en Appie Koeslag. Rondom dit vijftal heeft zich inmiddels een groep van ruim 50 vrijwilligers verzameld die verschillende taken en verantwoordelijkheden voor het project hebben. “Leven met een gemis doen we heel verschillend.” “We verwelkomen iedereen om elkaar een warm hart toe te dragen, de rouw te verlichten en de herinnering levend te houden.” vertelt Marjanska Leeuwerik. Om een deel van de onkosten te dekken krijgt de Stichting dit jaar een financiële bijdrage van het Monuta Charity Fonds.

Voor meer informatie, het programma en actueel nieuws: www.facebook.com/lichtjesavondlaorne