Koningsdag

Koningsdag


Het bestuur van Laren en Oranje heeft elk jaar een gevarieerd en gezellig programma voor Koningsdag. Leuke onderdelen voor jong en oud (en daar tussen in). De opening is om 10.00 uur op het plein voor Bakker Wijnand. De spelletjes voor de schooljeugd zijn aansluitend op de evenementenweide aan de Verwoldseweg. Vanaf 11.30 uur kan er weer gestart worden bij 't Langenbaergh voor de familie-fietstocht. Om 10.30 uur is er beach(voet)volleybal bij Stegeman. 's Middags is er weer de gezellige vrijmarkt. Deze wordt elk jaar mogelijk gemaakt door de medewerking van scoutingvereniging de Graaf Otto Groep uit Lochem met veel Larense leden.

Programma en informatie 2016:

Opening en spelletjes 
De start van het programma is om tien uur bij ’t Langenbaergh. Een vertegenwoordiger van gemeente Lochem komt de dag openen samen met de voorzitter van Laren en Oranje. De koninklijke muziekvereniging Apollo zal twee coupletten van het Wilhelmus spelen Daarna gaat het in optocht achter de muziek aan naar de weide aan de Verwoldseweg.  Daar worden de traditionele kinderspelen gehouden op de weide, met enkele versnaperingen en leuke prijsjes. Dit jaar staan  er weer een aantal nieuwe spellen op het programma. Vrijwilligers helpen mee in de begeleiding van de spelletjes. Ook zullen jongeren uit het voortgezet onderwijs meehelpen.

Beach(voet)volleybal
De parkeerplaats bij Stegeman zal weer veranderen in een strand met volleybalnetten. Dit begint om 10.30 uur.

Familie-fietstocht
Vanaf 11.30 kan er vanaf ’t Langenbaergh gestart worden voor de familie-fietstocht. Een gezelligheidsfietstocht, met vragen en opdrachten, van ongeveer 25 kilometer met onderweg een pauze met spelletjes en gelegenheid om wat te eten en te drinken. Men kan nog starten tot 13.00 uur en rond 16.30 uur is de prijsuitreiking op het terras bij ’t Langenbaergh.

Vrijmarkt
Om 13.30 uur begint de vrijmarkt, in de Huenderstraat en op de parkeerplaats voor Bakker Wijnand en duurt tot 16.00 uur. Vanaf 13.00 uur kan iedereen haar of zijn plekje zoeken om spullen te verkopen. Vier Larense verenigingen hebben een stand met een spelletje, demonstratie of verkoop. En er zijn veel leuke onderdelen bij. Nu iedereen de afgelopen jaren gezien heeft, hoe leuk het is om dingen te verkopen (en dat er flink te verdienen viel), zullen er nu zeker nog meer kinderen en belangstellenden komen. Laren en Oranje heeft zelf ook een aantal activiteiten tijdens de vrijmarkt. Zo komt er dit jaar naast het springkussen een suikerspinkraam en een grote opblaasbare hindernissenbaan. En tijdens de vrijmarkt zorgen we voor gezellige muziek.

Heel Laren Bakt
Dit jaar bestaat Laren en Oranje 80 jaar. Om dit te vieren geven we een groot verjaardagsfeest bij het Kulturhus op 5 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk lekker eten. Daarom organiseert Laren en Oranje in samenwerking met Bakker Wijnand en het Kulturhus een bakwedstrijd “Heel Laren Bakt “ Iedereen kan meedoen. Opgaveformulieren zijn op koningsdag op te halen bij het kraampje van Laren en Oranje en na Koningsdag bij Bakker Wijnand of het Kulturhus. Doe je niet mee? Kom dan gewoon gezellig feest vieren en proeven. Toegangskaartjes zijn na Koningsdag te koop bij het Kulturhus of Bakker Wijnand.