Vrijdag 15 juni: Mirrewinter the Movie uitverkocht. Extra voorstelling zaterdag 16 juni!!

Vrijdag 15 juni: Mirrewinter the Movie uitverkocht. Extra voorstelling zaterdag 16 juni!!


Mirrewinter The Movie: UITVERKOCHT, extra voorstelling zaterdag 16/6

https://www.youtube.com/watch?v=sGL5b26kU8k

Mirrewinter the movie op vrijdag 15 juni in Kulturhus Laren is uitverkocht, maar we hebben gelukkig een extra voorstelling kunnen plannen op zaterdag 16 juni!

Mensen met een kaartje voor vrijdag die liever op zaterdag gaan kunnen hun kaartje komen omwisselen.

Mirrewinter the movie is “De oorlogsfilm van het Oosten”. Een streekproductie waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

Mirrewinter op het platteland, het succesvolle en spannende oorlogsboek  van schrijver Gert-Jan Oplaat trok tijdens de kerkentour van het Brook Duo volle kerken in de hele regio. Een speelfilm over de boerenfamilie in “ut Maarkelsebrook”, met de “ongelukkig” geboren Getje en het Joodse onderduikertje Sarah kon niet uitblijven.

140 mensen uit de regio spelen mee in deze dialect film waaronder Eppie Klomphaar, Henk Dijkstra en Herman Schaap uit Laren. “Fantastisch om te zien waar we met zijn allen toe in staat zijn, noaberschap puur”, aldus producent/schrijver Oplaat.

Na de audities werd door vele vrijwilligers een oude leegstaande boerderij aan de Brikkenweg in Markelo omgebouwd tot een set. Een kleding en schmink commissie zorgde voor, tot in de puntjes kloppende, kleding.

Een re-enactman groep van “Duitsers” maakte de opnames soms angstaanjagend echt.

De opnames hebben 5 maanden geduurd en op 6 juni (D-day) is de première, waarna de film vertoond gaat worden op verschillende plaatsen in de regio.

comments powered by Disqus