Hestia Domotica

Hestia Domotica

Hoe het begon

Ik ben Martin van Ling, eigenaar van Hestia. De kiem van mijn bedrijf is gelegd in 2004 met de renovatie en nieuwbouw van mijn eigen boerderij uit ca. 1885. Al direct was duidelijk dat mijn wensen en eisen niet realiseerbaar waren met een reguliere installatie. Sturing van binnen en buiten verlichting, beregeningsinstallatie, koppeling met een beveiligingsinstallatie, automatisering met jaarkalenders en weekprogramma’s, volop netwerk-, audio- en videofaciliteiten en aanwezigheid gerelateerde acties vroegen om een goede voorbereiding. Met veel zelfwerkzaamheid en ondersteuning van professionele partijen zijn de werkzaamheden uitgevoerd. Het eindresultaat was geweldig en smaakte naar heel veel meer.

 

Hestia - alles komt samen

Sindsdien heb ik de marktontwikkelingen gevolgd en vanuit mijn ICT achtergrond kennis vergaard. En daarna begonnen met het uitvoeren van projecten, zo werd mijn bedrijf Hestia een feit. De naam Hestia komt uit de Griekse mythologie: zij is de godin van het huiselijke haardvuur als de verbindende factor in familie en samenleving, de kern en ziel van een woning. Een naam die perfect past bij mijn bedrijfsfilosofie.

Met Hestia Domotica realiseren wij de wensen van klanten en creëren een woning waarbij de technische installatie op de achtergrond doet wat deze moet doen en op de voorgrond zorgt voor een "wow"-effect, iets waarvan de bewoner na oplevering enthousiast zegt: "dit is pas echt genieten, helemaal top!".

 

Opdrachtgever voorop

Wat me in de loop der tijd steeds meer opviel is dat verschillende partijen zich beperken tot de producten die ze goed kennen, niet kijken buiten gebaande paden. Terwijl ik er stellig van overtuigd ben dat juist de wens van de gebruiker centraal moet staan, oplossingen op basis van innovatie en nieuwe mogelijkheden en alles vanuit een systeem gedachte. Niet proberen om losse onderdelen moeizaam te laten samenwerken. Niet gehinderd worden door angst voor het onbekende. Gelukkig heb ik inmiddels gelijkgestemde professionals om me heen verzameld. Die èn een compleet beeld hebben van de mogelijkheden èn bereid zijn om creatief mee te denken.

 

Toekomst

Marktontwikkelingen en het succes van Hestia Domotica vroegen om een bredere aanpak. Zorg, milieu, gebouwbeheerssystemen en het Internet der Dingen (Internet of Things) vereisen een verregaande integratie van verschillende systemen en oplossingen. Bovendien moet het kennis niveau van verschillende marktpartijen verhoogt worden om de hoge eisen van klanten recht te kunnen doen. Hiervoor is de Hestia Groep in het leven geroepen die bestaat uit vier complementaire disciplines:

  • Hestia Domotica B.V.
  • Hestia Systeem Integratie B.V.
  • Hestia Services B.V.
  • Hestia Opleidingen B.V.

Hiermee kan de Hestia Groep samen met gespecialiseerde partners gecompliceerde uitdagingen op een gestructureerde en effectieve manier het hoofd bieden!

Nieuwsberichten van Hestia Domotica« terug naar de vorige pagina

Contactgegevens
Hestia Domotica
Martin van Ling
Bieldersteeg 3
7245 PW Laren (Gld)
0573 402002
www.hestiadomotica.nl
Neem contact met ons op
Delen
Agenda