Kunstroute  Lochem

Kunstroute Lochem "In den tent"


Kunstroute 2014  

Ook dit jaar is er tijdens het Paasweekend weer de Kunstroute in de gemeente Lochem. Er zijn 57 adressen waar men kunst kan bekijken. Op diverse adressen zijn groepsexposities van kunstenaars, één van deze adressen is gelegen in het buitengebied van Laren aan de Oude Holterweg 5 bij René Bruns schrijnwerker.
Ook dit jaar wordt hier weer een grote tent (en een paar kleinere) opgebouwd om plaats te bieden aan diverse kunstenaars die hun werk laten zien, dit jaar 7 in totaal. Zowel bekende als nieuwe namen.
Dit jaar staan “In den tent”:
Diny van der Lee met edelsmeedwerk, waarbij gebruik wordt gemaakt van zilver en goud maar ook van edelstenen en stukjes hout.
Gerrie Meilink met mooi en bijzonder houtsnijwerk, hier en daar ingelegd met spiegels en/of keramiek.
Jo Pasman met quilten. Mooie quilten met prachtige motieven en schitterende stoffen. Jo zal tevens demonstreren hoe zij bij het maken van de quilten te werk gaat.
Marian Stam maakt vlechtwerk van wilgentenen. Prachtige manden, schalen en objecten van wilgenten in combinatie met bijzondere stukken hout.
Gerrie Oplaat maakt beelden in klei en steen. Fraaie beelden, veelal kleurrijk en altijd met een verhaal. Soms maakt Gerrie een uitstapje naar creaties met glas of een schilderij.
W en T glasatelier doet alles met glas. Glas in lood, tiffany, glasfusing en brandschilderen. Zij maken hun eigen motieven en zullen ook tijdens de expositie laten zien hoe hun erkwijze is.
René Bruns met “aaibaar hout”. Bijzondere creaties van hout, zo gegroeid of zo gemaakt, meestal met een achtergrond en altijd met een hoge aaibaarheidsfactor.

Zij allen nodigen u van harte uit om te komen kijken ‘In den tent” op zaterdag 19 april en 1e en 2e Paasdag van 12:00 tot 17:00 uur.  

comments powered by Disqus