510
Zeer geslaagde finaleavond Sportverkiezing

Zeer geslaagde finaleavond Sportverkiezing

geplaatst op 20-02-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Een bijna volledig gevulde schouwburg met toeschouwers, genomineerden en speciaal genodigden vierden zaterdagavond 17 februari samen met elkaar een mooi sportfeestje waarbij de sportwinnaars van 2017 bekend werden gemaakt. Dit alles onder professionele leiding van Linda Commandeur die de avond subliem presenteerde. In maar liefst 9 categorieën werd er een prijs uitgereikt door speciale prijsuitreikers uit eigen gemeente en omliggende regio. 

De fotovakjury beet het spits af en onthulde uit de 10 ingezonden foto’s de top 3. Deze keer kwamen de foto’s 1 voor 1 naar beneden. De winnende foto werd door fotografe Femke Kruize onthuld. Op de foto is een deelnemer van de 9e Barchemse paarden4daagse te zien en deze foto is gemaakt door Gradus Derksen. 

Giesbert Gommers was verhinderd en daarom reikte Mandy van der Weijden, ex-jeugdbondscoach zwemmen en jurylid bij de Sportverkiezing, de prijs uit. Op het podium stonden 3 bijzondere mooie genomineerde SportTalenten; Noortje Schuurs, Thorvald Oude Egbrink en Jaber Maskoul. De jury koos uiteindelijk voor de jongen die in Engeland ‘the wonderboy from Holland’ wordt genoemd: Jaber Maskoul! Hij ontving een waardebon van de NIJHA uit Lochem om sportattributen uit te kiezen. 

Bij de jeugdploegen heeft de jury onderling flink gediscussieerd.  Aan Floris Dinkelman (movement coach, eigenaar van FloFit, fanatiek survivalrunner en vorige jaar genomineerd als Sportman) de eer om bekend te maken wie de prijs in ontvangst mag nemen. Na een mooie toelichting en lovende woorden voor zowel de Estafette jongens van de Berkelduikers als de meiden van Haarman en de voetbalmeiden van Sportclub Lochem ging de teambuildingsprijs van FloFit uiteindelijk naar Sportclub Lochem Meiden onder 17 jaar – team 1. 

Als laatste voor de pauze mocht onze eigen burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve onthullen wie van de genomineerde Vrijwilligers de  door Boetiekhotel Bon Aparte beschikbaar gestelde prijs in ontvangst mocht nemen. Vrijwilligers zijn onmisbaar en zeker voor sportverenigingen. De Burgemeester sprak zowel Hetty, Bas, Piet, Jan als Teun persoonlijk toe. De Winnaar in deze categorie werd door stemmen bepaald en twee Vrijwilligers bleken fanatiek stemmen te hebben geworven. Echter eentje kon er maar winnen en de burgemeester mocht onthullen dat de Winnaar Teun Beuzel van VV Witkampers is!

De rode draad van de avond was het themajaar voor 2018; Aangepast Sporten. Daarom werd er gestart met een filmpje na de pauze en werd er een nieuwe categorie geïntroduceerd; een Stimuleringsprijs Aangepast Sporten. De Stimuleringsprijs is voor een initiatief dat door de organisatie van de Sportverkiezingen extra in het zonnetje wordt gezet door ze een stimuleringsprijs te geven. Vooral om te benoemen dat men zo door moet gaan als men nu bezig is. Juist hun inzet heeft het verschil gemaakt in de afgelopen periode, ongeveer de afgelopen twee jaar. Zij hebben vanuit het niets een totaal nieuw team opgebouwd en zo jongeren met een beperking de mogelijkheid gegeven om te sporten. De ontvanger van de Stimuleringsprijs wint een leuke teambuildingsactiviteit gesponsord door Karting Eefde. De winnaar van deze nieuwe speciale prijs mag zich uitleven in het Klimbos in Eefde naast de kartbaan. En deze prijs is gewonnen door het aangepaste voetbalteam van V.V. De Witkampers. 

In de categorie SportVrouw had Ingri Imenkamp de eer om bekend te mogen maken wie de prijs voor SportVrouw mee naar huis mocht nemen. Ingri is een zeer ondernemende dame uit ons eigen Laren. Op zowel sportief als zakelijk vlak heeft ze al mooie resultaten bereikt. De drie vrouwen Esther, Edith en Emine hebben alle 3 geweldige resultaten behaald in 2017. Voor de jury was het een lastige keuze om te kiezen uit deze drie hele verschillende sporten. Uiteindelijk mocht Ingri onthullen dat de winnares in de categorie SportVrouw Emine Ernst is! De jury denkt dat hier een jonge SportVrouw staat die hopelijk over twee of zes jaar Nederland vertegenwoordigt op de Olympische Spelen. Emine gaat naar huis met een mooie cheque van Fysio Veeze. 

Na de sportvrouwen was het de beurt aan de sportmannen. Henri Schoeman uit Zutphen was als voormalig topjudoka aanwezig om bekend te maken wie de prijs voor SportMan had gewonnen. Ook in deze categorie waren er drie hele verschillende SportMannen in de sporten schaatsen, enduro en survivalrun. Toch had de jury in deze categorie minder tijd nodig om te komen tot een keuze. Henri mocht namens de jury bekendmaken dat de winnaar in de categorie SportMan Mark Wassink is. Hij gaat naar huis met als prijs een cheque voor een personal trainingssessie bij Way to Fit en twee kaarten voor een avondje uit naar de Schouwburg. 

De laatste officiële categorie is die van de Sportploegen. Anton van den Berg is trainer/coach bij touwtrek vereniging Heure uit Borculo en had in 2017 zijn meest succesvolle jaar ooit met meerdere prijzen op het NK, EK en WK als trainer/coach. Hij sprak de drie genomineerde teams kort toe en benadrukte daarbij dat plezier samen in de sport erg belangrijk is, zoals de Lochemse Hockey Club veterinnen en de veterinnen voetbaldames van SV Almen dat ervaren. Daarnaast heeft LTTC De Toekomst een zeer fanatiek team, dat helaas afwezig was op de finale avond mede doordat er een competitie gespeeld ‘moest’ worden. Aan Anton de eer om te onthullen wie de teambuildingsprijs bij Rick Harmsen Bootcamp uit Eefde mag gaan besteden. Dat zijn namelijk de winaars met hun team van LTTC De Toekomst. 

Tot slot was er de publieksprijs. Alle aangemelde deelnemers konden in de 4 weken voor 14 februari stemmen vergaren voor de publieksprijs. De stemmen konden via SMS en op de website van de Sportverkiezing uitgebracht worden. In totaal zijn er meer dan 2400 stemmen uitgebracht. Het totaal van deze stemmen bepaalde de einduitslag.

Alle stemmen bij elkaar opgeteld geeft dit de volgende uitslag:
1. Springteam Meiden van Haarman
2. Ester Regelink
3. Frank Harts

De Meiden van Haarman gingen naar huis met een teambuildingsuitje bij De Beemd (klimmen klimwand en zwemmen), aangeboden door De Beemd.

Aan het einde van de avond werden alle sponsoren bedankt en alle vrijwilligers die deze avond mede mogelijk gemaakt hebben. Zo waren er de zeven speciale gastvrouwen die op de avond zelf de organisatie meehielpen. Etos Dilly … uit Lochem heeft de bedankjes voor hen gesponsord. De Werkgroep Sportverkiezing bestaande uit 7 veelal jonge vrijwilligers is erg trots op het vlotte en bijna geheel vlekkeloze verloop van de gehele avond. Ook is zij blij met alle prijsuitreikers die hun bijdrage aan de avond wilden leveren. Zij ontvingen bedankjes van de Wingerd uit Gorssel. De (fotovak)jury ontving een bedankje van Puur & (H)Eerlijk uit Eefde met lokale heerlijke producten. Vanaf deze plaats wil de organisatie iedereen bedanken voor de zeer geslaagde avond en is zij zeer dankbaar voor alle sponsoren die de avond mede mogelijk gemaakt hebben, in het bijzonder Schouwburg Lochem. Op naar de verkiezingen van 2018!

(foto: Kristel van Dijk)

comments powered by Disqus
DijkermanBranjiGoossensSuper SnackBranjiAirco Harkink