1054
Voorjaarsconcert

Voorjaarsconcert "Totally Apollo"

geplaatst op 28-03-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Het voorjaarsconcert is een ideaal moment om te laten horen waar we als fanfareorkest, drumband en jeugdorkesten van Apollo staan. Gewoonlijk bent u gewend dat wij in maart al een voorjaarsconcert houden maar noodgedwongen hebben wij deze moeten verplaatsen naar de maand april. 

Voor het orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo staat dit jaar in het teken van een nieuwe dirigent. Na een intensieve sollicitatieperiode, welke al startte eind 2017, zijn diverse gesprekken gevoerd en een drietal proefdirecties georgaiseerd. Na deze beproeving is er gekozen voor Patrick Dieperink uit Eefde. Na een vrouwelijke dirigent, de eerste die Apollo overigens heeft gehad, nu weer een man op ‘de bok’. Patrick is in de harmonie– en fanfarewereld geen onbekende. Hij leidde diverse regionale orkesten waaronder Orpheus Bathmen en Excelsior Twello en heeft daar grote successen gekend.

Vanaf begin februari staat Patrick dus voor Apollo en is de vereniging druk bezig met de muziekstukken voor het voorjaarsconcert, dat gaat plaatsvinden op zaterdagavond 14 april bij onze nieuwe repetitielocatie zaal Stegeman in Laren.

Tijdens dit concert met als titel : ’Totally Apollo’ komen alle onderdelen van Apollo aan bod:
- Drumband onder leiding van Reyer Schouten
- Jeugdorkest onder leiding van Patrick Dieperink.
- Jeugddrumband onder leiding van Maarten Aalvink.

Aangezien het orkest nog niet veel repetitietijd heeft gehad om een volledig programma in te studeren gaat Blaaskapel Larenka onder leiding van Gertie Braakman ook haar steentje bijdragen aan het programma.

De blaaskapel (ook onderdeel van Apollo) heeft in januari afscheid genomen van haar toenmalige naam Loarns Plezeer en wil op deze avond aan het publiek laten horen wat ze zoal in haar mars heeft.

Traditioneel is er tijdens het voorjaarsconcert ook aandacht voor leden die jubileren. Dit jaar is André Geerligs de gelukkige en zal hij gehuldigd gaan worden voor zijn 50-jarig jubileum. André is jarenlang voorzitter en bestuurslid van Apollo geweest. Zijn vele talenten waren en zijn nog steeds van grote waarde voor Apollo. Kortom, een lid waar we als Apollo erg content mee zijn en één die dit jubileum meer dan ook toe komt. 

Al met al een afwisselende avond waar veel muziekstijlen langs zullen komen, van de Highlands van Schotland tot Disney’s Jungle Book en klanken uit Tsjechië tot slagwerk van de Caribische Eilanden.

Het concert begint om 20.00 uur en de entree vanaf 12 jaar is € 5,- .

Tot ziens bij Stegeman op 14 april !

comments powered by Disqus
GoossensBranjiDe Fabriek MuurstickersSuper SnackBranjiBranji