1142
Verlichte boerderijenroute

Verlichte boerderijenroute "Landbouw in de schijnwerpers"

geplaatst op 16-11-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

De Vereniging Landbouw Voorlichting Gorssel-Lochem bestaat 70 jaar! Dit willen wij vieren met een evenement voor boeren, burgers en buitenlui.
Er wordt een verlichte boerderijenroute georganiseerd op donderdag 16 en vrijdag 17 november, met als thema: ‘LANDBOUW IN DE SCHIJNWERPERS'.

In 1947 is door de Standsorganisaties de aanzet gegeven tot oprichting van de toen nog hetende Vereniging Voor Bedrijfsvoorlichting (VVB). Het initiatief kwam destijds van de Landbouw Coöperatie en de Melkfabriek. Het doel: samen met de consulent het voorlichtingswerk in ons gebied zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen. Door de jaren heen heeft de VVB veel belangrijk werk voor de landbouw gedaan en bedrijven een goede steun/voorlichting gegeven. Tegenwoordig organiseren we actuele, interessante excursies. Ook demonstraties van nieuwe machines met de nieuwste geavanceerde werkmethode komen voorbij. Ook word er over de grens gekeken, hoe collega boeren te werk gaan. Veranderingen in de landbouw zijn van alle tijden. Er zijn steeds nieuwe onderwerpen die wij onder de loep kunnen nemen. Vandaar het thema ‘Landbouw in de schijnwerpers’.

De deelnemende bedrijven zullen hun bedrijf in de schijnwerpers zetten en sommigen zullen een stukje geschiedenis van de landbouw laten zien. Laat u verrassen en stap in de auto! Er zijn 2 vertrekpunten (en eindpunten). Dit zijn Elweco-Medo in Exel (Oude Lochemseweg 3A) en de Werktuigenvereniging Almen-Harfsen (Kapelweg 22 te Almen). Aldaar kunt u en een routeboekje bemachtigen en starten tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Voor de oplettende kijker is er een prijs te winnen door met de onderweg gevonden letters de juiste slogan te vormen. Een jury zal de mooist verlichtte boerderij kiezen.

comments powered by Disqus
BranjiSuper SnackBranjiDe Fabriek MuurstickersDeKortesWoonsfeerDijkerman