728
Verkiezing van de Beste Buur 2018

Verkiezing van de Beste Buur 2018

geplaatst op 21-08-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Vorig jaar werd Wilma Wansing uitgeroepen tot de Beste Buur van 2017 in de gemeente Lochem. Ook dit jaar wordt deze verkiezing weer georganiseerd. Wie nomineert u?

Kent u iemand die volgens u een grote bijdrage levert aan de sfeer in de buurt? Heeft u een buurman of buurvrouw die veel voor u en anderen doet?  Kent u iemand in de buurt die altijd een oogje in het zeil houdt en die altijd vriendelijk is tegen de spelende kinderen in de straat? Had u altijd al bewondering voor die man of vrouw die achter de schermen keihard werkt om het jaarlijkse straatfeest te organiseren?

Kortom, kent u iemand die iedereen wel als buur zou willen hebben? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezing van de Beste Buur. Uit de genomineerden selecteren we diegene die het mooiste voorbeeld vormt van een buur zoals iedereen die zich zou wensen. Deze ‘Beste Buur’ wordt op 29 september door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve in het zonnetje gezet.

Hoe kunt u iemand nomineren?

Ga vóór 12 september naar www.buurtbemiddelingswl.nl en klik op ik nomineer een buur. U wordt dan naar het nominatieformulier geleid. Voorwaarde is dat de genomineerde in de gemeente Lochem woont.

Waarom de verkiezing van de Beste Buur?

Lochem wil graag op een positieve manier buurtbemiddeling onder de aandacht brengen. Buren maken soms ruzie met elkaar maar buren kunnen ook heel veel doen om op een prettige manier met elkaar om te gaan. Je hoeft niet de Beste Buur te zijn om toch de relatie met je buren goed te houden. Je kunt al veel ergernissen voorkomen door op kleine dingen te letten, bijvoorbeeld door kennis te maken met de buren wanneer je in een nieuwe buurt komt wonen.  Als de buren zien dat je rekening met ze houdt, zullen ze ook eerder rekening met jou houden. En laat van tevoren even weten wanneer je een feestje geeft of wanneer je gaat verbouwen.  Zet af en toe de geleegde afvalcontainer van de buren bij hun woning terug. Ruim de poep van je huisdier op.
Meer tips vind je op www.buurtbemiddelingswl.nl

Wat is buurtbemiddeling?

Soms kom je er niet uit met je buren. Je ergert je bijvoorbeeld aan lawaai of stank of rommel van de buren. Je zou wel willen maar het lukt je niet om het met ze te bespreken. In zo’n geval kun je buurtbemiddeling inschakelen. Buurtbemiddeling wordt mede mogelijk gemaakt door een team van opgeleide vrijwilligers. Zij helpen als onpartijdige bemiddelaars om het contact tussen buren te herstelen wanneer dit door een onenigheid niet goed meer is. Dit doen ze door eerst met beide partijen afzonderlijk gesprekken te voeren, waarna ze in een gezamenlijk gesprek oplossingen zoeken.

Meer weten? Kijk op www.buurtbemiddelingswl.nl

comments powered by Disqus
ReneBrunsBranjiAirco HarkinkBranjiBranjiBranji