730
Tweede editie Löp wah lös in Laren

Tweede editie Löp wah lös in Laren

geplaatst op 24-08-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

Ook dit jaar kun je op de Larense Kermis naast feestvieren, je van je sportieve kant laten zien! Zondagochtend 3 september vindt namelijk de 2e editie van het hardloopevenement Löp wah lös in Laren plaats. Na de succesvolle 1e editie met ruim 230 deelnemers, kon een 2e editie uiteraard niet uitblijven.

De organisatie is in handen van hardloopfanaten Jolanda Brugman, Sanne Witten, Harm Dijkman en Nancy Gerritsen, die dit samen met Teun Schutte en Jan Witten van Toeristenbelang Laren oppakken.

Voor ieder wat wils
Met name het mooie parcours over landgoed Verwolde in combinatie met de start en finish in het gezellige dorpscentrum van Laren, werd door veel deelnemers vorig jaar als pluspunt ervaren. Lopers kunnen kiezen uit drie afstanden: de Graaf Jantje Kidsrun met een 500 meter (4 t/m 7 jaar) en een 1000 meter (8 t/m 12 jaar), de Studio 1980 6 KM en de René Vos 10 KM. De start en finish is op het terrein van de Larense Kermis. Direct na alle afstanden vinden de prijsuitreikingen plaats.

Bij de 10 kilometer staat er nog meer op het spel, namelijk het Larens Kampioenschap. “Voor de snelste man en snelste vrouw uit Laren heeft schrijnwerker René Bruns vorig jaar een wisselbeker gemaakt. Een jaar lang mag je deze titel dragen, voorwaarde is dat je woonachtig bent in Laren”. Vorig jaar gingen Erwin Enneman en Erna Niels met deze eer strijken.

Toeschouwers: leef je uit!
De organisatie heeft er zin in en de voorinschrijving verloopt tot nu toe uitstekend. Juist voor de beginnende hardloper, die nog aarzelt om mee te gaan doen heeft de organisatie nog een boodschap: “Gewoon meedoen en genieten. Maak je niet druk, ’t löp wah lös!”

En voor de mensen uit Laren die niet van plan zijn om mee te gaan doen, heeft de organisatie nog een oproep: “Kom gezellig naar de start/finish of zoek een ander plekje langs het parcours en kom de deelnemers aanmoedigen! Enthousiaste toeschouwers zijn altijd welkom. En leef je gerust uit met een spandoek of andere gekkigheid! Hoe leuk zou het zijn dat Löp wah lös naast het mooie parcours, bekend staat om de gastvrijheid en enthousiaste toeschouwers langs de kant!”

Meer informatie over onder andere de inschrijving is te vinden op de website www.lopwahlos.nl. Daarnaast zijn de laatste nieuwtjes over de hardloopwedstrijd ook te volgen via Facebook: facebook.com/lopwahlos. Op de pagina staat ook een erg leuke video over het uitspreken van "Löp wah lös".

 

comments powered by Disqus
AdvertentieBranjiReneBrunsGoossensAirco HarkinkDijkerman