583
Twee jeugdleden Pels en Pluim Nederlands kampioen

Twee jeugdleden Pels en Pluim Nederlands kampioen

geplaatst op 22-09-2017 door Redactieteam Laren Gelderland

Nog nooit in de geschiedenis van 42 jaar van de ‘Landelijke Jeugdkleindierenshow Laren’ gingen er maar liefst 2 nationale titels naar jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’. Nationaal kampioen bij de diergroep raskonijnen werd Justin ter Welle met een fraaie Klein Zilver. Top prestatie. Brend de Maag bracht de allermooiste dwerghoen van de gehele keuring. Zijn Barnevelder kriel werd bekroond met het zeldzame en hoogst haalbare predikaat U van uitmuntend. De Barnevelder kriel voldeed in alles aan de gestelde raskenmerken.

Na een dag van keuren en tentoonstellen van meer dan  340 raskonijnen, kippen, sier- en watervogels, cavia’s, oorspronkelijke duiven was de huldiging van alle nieuwe Nederlands kampioenen een COOL feest tijdens deze thuiswedstrijd van de jonge pels en pluimertjes. De rijhal in de St.Steffenmanege was aangekleed met veel ijspegels, sneeuw, ijs, schaatsen, ski’s enz. vanwege het thema ‘Jeugdshow Laren, COOL hè!’ Honderden liefhebbers uit het gehele land brachten een bezoek aan deze bijzondere kleindierenkeuring waaraan alleen door jeugdleden kan worden deelgenomen. Diverse optredens en nevenactiviteiten maakten het een zeer geslaagde dag. En daar droeg de creatieve aankleding van de show ten volle aan bij met de binnenkomst door een ijsgrot en 4 meter hoge sneeuwpop.

Op 10,11 en 12 november gaan de pels en pluimers onderling de strijd aan om wie er de mooiste dieren heeft gefokt tijdens de Clubtentoonstellig in zaal Stegeman. U bent van harte welkom voor het bewonderen van ons levend cultureel erfgoed, iets dat bewaard moet blijven.

Foto's Jeugdshow Laren

comments powered by Disqus
BranjiAirco HarkinkBranjiDijkermanDe Fabriek MuurstickersReneBruns