976
Ook 25e editie van Fietsvierdaagse weer zeer geslaagd

Ook 25e editie van Fietsvierdaagse weer zeer geslaagd

geplaatst op 11-08-2018 door Jolien Braakman

De organisatie van Fietsvierdaagse "De Achterhoek" kan terugkijken op een prachtige 25e editie met veel enthousiaste deelnemers, zowel jong als oud.

Afgelopen week werd voor het 25e jaar de fietsvierdaagse in Laren gehouden. Ook dit jaar waren er weer veel deelnemers om te genieten van de mooie routes 30, 45 en 60 km. Vanwege het jubilieum waren er extra activiteiten zoals de kinderfeest op woensdag met een aangepaste korte route van 15 km en het ontbijt op donderdagochtend.

Veel deelnemers komen al jaren naar Laren om mee te fietsen en het is dan ook altijd weer mooi om te zien dat bekenden elkaar weer treffen. Dat gebeurt soms spontaan tijdens het fietsen. Dat hebben we zelf ook ervaren, toen we dinsdag van start gingen met de blauwe route (45 km). We waren nauwelijk onderweg of een mevrouw sloot zich bij ons aan. Jannie bleek een trouwe deelneemster die al zo'n 20 jaar vanuit Ridderkerk naar Laren komt om mee te fietsen. Nadat haar man overleed, bleef ze toch naar het Oosten komen om mee te doen en al jaren verblijft ze bij dezelfde B&B vlakbij het start en finishterrien. Op dat moment fietsten we verder als de 3JS (Jannie, Jan en Jolien) en zoals Jannie het verwoordde: "Wij kunnen niet zingen maar dat kunnen de 'echte' 3JS ook niet". Het was bijzonder en speciaal om op deze manier iemand te ontmoeten en een beetje te leren kennen.  

Vanwege de grote belangstelling voor de 45 km worden de routes altijd verdeeld over 2 groepen; de gele en de blauwe route, zodat de drukte verdeeld wordt. En met de mogelijkheid om tussen 8.00 en 12.00 uur te starten, hebben we regelmatig bijna geen andere fietsers gezien. 

De 45-km routes gingen dit jaar richting Bathmen, Markelo, Vorden en Borculo, met op dinsdag tropische temperaturen tot de regen op donderdag. Hieronder enkele foto's zoals wij de fietsvierdaagse hebben ervaren. 

En Jannie.... hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer!

comments powered by Disqus
DeKortesWoonsfeerBranjiGoossensDijkermanAdvertentieBranji