421
Laren en Gorssel strijden om titel schoonste winkelgebied

Laren en Gorssel strijden om titel schoonste winkelgebied

geplaatst op 11-07-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Laren en Gorssel doen dit jaar mee met de verkiezing van het schoonste winkelgebied. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Nederland Schoon. Beide kernen zijn enthousiast aan de slag gegaan om het winkelhart nog schoner te maken. Zo gingen ondernemers en bewoners in Laren afgelopen weekend samen aan de slag om het laatste beetje zwerfafval op te ruimen.

De landelijke verkiezing van schoonste winkelgebied is een initiatief van Nederland Schoon. Dit jaar doen 122 gemeenten en 576 winkelgebieden mee. In een schoon winkelgebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich prettiger. Nieuw dit jaar is dat Nederland Schoon in het bijzonder de kleinere kernen heeft uitgenodigd om mee te doen. Daarom maken Gorssel en Laren zeker een kans om te winnen!

Zwerfafvalactie in Laren

In Laren doen de ondernemersvereniging en Wakker Laorne enthousiast mee aan de verkiezing. Een gezamenlijke schouw liet al een heel positief beeld zien. In Laren is al weinig zwerfafval te vinden, maar de ondernemers en bewoners zijn van plan het winkelhart nog een extra impuls te geven. Om het laatste beetje zwerf- en bladafval op te ruimen, gingen vrijwilligers afgelopen weekend samen aan de slag. Ook worden er extra afvalbakken geplaatst.  Zo kunnen alle toeristen die in de zomer het dorp bezoeken makkelijk hun afval kwijt.

Verbeteringen in Gorssel

Ook in Gorssel hebben de ondernemersvereniging, dorpsraad, gemeente en Circulus-Berkel een schouw gehouden. Museum More zorgt voor een behoorlijk extra aantal bezoekers in het centrum van Gorssel. Een aantrekkelijk winkelgebied is dan extra belangrijk. Er zijn afspraken gemaakt hoe het nog schoner kan: waar bijvoorbeeld een afvalbak bij geplaatst kan worden, waar er eentje weg kan, waar ondernemers nog onkruid op hun terrein kunnen weghalen. Ook zijn er afspraken gemaakt wat Circulus-Berkel nog extra kan doen, zoals vegen en een lantaarnpaal recht zetten. Verbeteringen die goed passen bij het nieuwe dorpsplan Gorssel en het Integrale beheersplan voor de openbare ruimte.

Prijswinnaars

Laren en Gorssel worden net als de andere deelnemende winkelgebieden deze zomer onaangekondigd beoordeeld door Nederland Schoon. Bezoekers en ondernemers worden dan geïnterviewd en er wordt gekeken naar de schoonheidsgraad in het winkelgebied. Op 30 oktober worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Zwerfafval aanpakken

De verkiezing van schoonste winkelgebied sluit goed aan bij het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid van de gemeente Lochem. Het doel hiervan is afval nog beter te scheiden, restafval verder te verminderen en zwerfafval samen aan te pakken. Meer informatie is te vinden op www.helplochemafvallen.nl.

Foto: Arjan Gotink

comments powered by Disqus
BranjiSuper SnackDeKortesWoonsfeerBranjiAirco HarkinkBranji
Delen
Zoeken
Laden
Gerelateerde berichten
BranjiSuper SnackDeKortesWoonsfeerBranjiAirco HarkinkBranji