504
Kindermiddag: Op stap met Gouvernante

Kindermiddag: Op stap met Gouvernante

geplaatst op 24-05-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Op woensdagmiddag 30 mei zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Geldersch Landschap & Kasteelen wil zo de jongste bezoekers op een leuke manier laten ervaren hoe vroeger de adel leefde.

Freules en jonkers
De kinderen gaan samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. De meisjes gaan zich schminken als een deftige freule en de jongens gedragen zich als een echte stoere jonker. Iedereen mag verkleed komen. Op de locatie zijn ook jurkjes en jonkervestjes aanwezig. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken en ontvangen ze een heus diploma. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

Datum: woensdag 30 mei

Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Deelname: € 8,50;
Museumkaarthouders en kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 6,50.
Reserveren: is noodzakelijk en kan per mail (verwolde@glk.nl)

Meer informatie: www.glk.nl/verwolde

Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

Goed om te weten
Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten. 

comments powered by Disqus
BranjiReneBrunsBranjiGoossensDijkermanBranji