776
Kindermiddag bij Huis Verwolde

Kindermiddag bij Huis Verwolde

geplaatst op 11-08-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Op woensdagmiddag 15 augustus zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Geldersch Landschap & Kasteelen wil zo de jongste bezoekers op een leuke manier laten ervaren hoe vroeger de adel leefde.

Freules en jonkers

De kinderen gaan als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Kinderen mogen verkleed komen, er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

Datum: woensdag 15 augustus

Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Deelname: € 8,50. Museumkaarthouders en kinderen van donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen € 6,50.
Reserveren: is noodzakelijk en kan per mail (verwolde@glk.nl)

Meer informatie: www.glk.nl/verwolde

Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren. 

Goed om te weten

Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten. 

comments powered by Disqus
DijkermanDeKortesWoonsfeerAdvertentieBranjiBranjiBranji