492
Jeugd Kleindierenshow Laren gaat Europees

Jeugd Kleindierenshow Laren gaat Europees

geplaatst op 06-09-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Zaterdag 15 september verandert de St.Steffen manege voor één dag in een grote kleindierenmanifestatie voor de jeugd. Honderden raskonijnen, kippen, sierduiven, cavia’s, sier -en watervogels komen met hun baasjes naar de ‘Jeugdshow Laren’.

Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren organiseert voor alle jeugdleden uit Nederland een geweldige ééndags tentoonstelling. Een team van 14 gespecialiseerde keurmeesters beoordelen alle dieren op hun raskenmerken. En de mooiste? Die worden Nederlands kampioen. De winnaars mogen vervolgens mee doen aan de Europese kampioenschappen die in november in Denemarken worden gehouden.

De keuring van de honderden rasdieren is live mee te maken. De gehele manege is aangekleed in de stijl van het thema ‘Ontdek Europa op de Jeugdshow Laren’, landen thema’s, gele sterren uit de Europese vlag enz.

Laat u verrassen door de fraaie entourage waarin de dieren te zien zijn. Zo zijn er bijzondere Naakthalshoenders te zien en pikzwarte Ayam Cemani hoenders. En de zeldzame Gimbsheimer eenden en mooie  langharige cavia’s, grote Brahma’s, Barnevelder krielen te bewonderen. Ook de Serama, het kleinste krielkipje ter wereld, is present. Met veel zorg zijn de prachtige dieren bij de kinderen opgegroeid. Het houden van dieren is een fijne hobby voor kinderen die van dieren en de natuur houden. Ook leveren zij een bijdrage aan het in stand houden van veel zeldzame rassen en zeldzame huisdieren, ons levend cultureel erfgoed.

Na de  keuring van alle dieren start op het podium een programma met o.a. muziek van de band Versatile. De ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ start om 09.30 uur met de officiële opening. Het huldigen van de Nationale kampioenen en andere prijswinnaars is om 16.00 uur gepland. Natuurlijk doen ook de jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’ een gooi naar het kampioenschap! 

De toegang is gratis op zaterdag 15 september, St.Steffen manege Laren.

Zie: www.jeugdshow.nl

 

comments powered by Disqus
BranjiReneBrunsGoossensDijkermanBranjiBranji