1076
HTBC excursie bij Slootsmid

HTBC excursie bij Slootsmid

geplaatst op 11-02-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Op 1 februari jl. was de HTBC (Hoezo Technische Blikverruimingsclub) met 23 personen te gast bij Slootsmid Borculo.

Slootsmid is ontstaan aan de Zutphenseweg in Laren in 1827. Bert Ebbekink en Henk Eggink hebben ons uiteengezet hoe ingewikkeld mesttechniek kan zijn gerelateerd aan steeds veranderende regelgeving.

Na eerst een voorstelrondje werd het belichten van trekkracht, brandstofverbruik, ammoniakemissie, verdampen stikstof etc. bij mestinjecteren middels een presentatie perfect uiteengezet. De werking van zode-bemesters, kouterbemesters, graslandbemesters, bouwlandbemesters en sleepslangbemesters is uitgebreid belicht.

Ook het dealerschap van de diverse merken die door de jaren heen zijn verkocht is belicht. Hierbij speelde overname van bedrijven onderling en dealers vaak een grote rol die je als bedrijf “overkomt” en waar je niet altijd zeggenschap over hebt. Met name de vestiging in het nieuwe bedrijf aan de Korenbree in Borculo heeft sinds 2010 het effectiefwerken en -service verlenen aanmerkelijk vergemakkelijkt. Met de aansluitende uitgebreide rondleiding door de verschillende bedrijfsonderdelen was het ongemerkt 11.15 uur.

De afsluiting met een drankje en een bedankje en het voorstellen van ons nieuwe HTBC-lid Bas Jansen werd een latertje echter ook een avond met veel informatieuitwisseling.

Voor meer informatie over HTBC kunt u contact opnemen met Ab Braakman, Postelstraat 8 in Laren, tel. 0573-402055 of mail abbraakman@hetnet.nl

 

comments powered by Disqus
Airco HarkinkAdvertentieReneBrunsBranjiGoossensDeKortesWoonsfeer