623
Hamac organiseert

Hamac organiseert "Stap op dag"

geplaatst op 02-09-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om met een crossmotor over een crossbaan te rijden? Of wil je weten hoe het voelt om in een zijspan te staan? En misschien ben je wel een echte tourrijder en wil je graag meer informatie over de tourritten die Hamac organiseert.

De Stap op dag

Dan is 16 september hét moment om richting de crossbaan in Harfsen te gaan en kennis te maken met alle facetten van de motorsport! Met de ‘Stap op dag’ organiseert de Hamac een middag waarbij je kennis kan maken met de motorsport. We spraken organisatoren Wouter Dijkman en Rick Enderink. “We willen dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met de motorsport.”, vertelt Rick. “Dat begint bij kinderen vanaf een jaar of 5 tot volwassenen van 70-plus!”. Want motorsport is voor jong en oud.

Een dagje uit

Tijdens de Stap op dag maak je kennis met: solo cross, trial, zijspan, toertochten, de Enduro en de Hamacrun. Het motorcrossen kan je zelf ervaren op een aangepaste crossbaan op het terrein. Motoren, helmen en kleding zijn aanwezig, dus trek je stevige (stoute) schoenen aan en ga 16 september richting het Peppelenbos in Harfsen! “Er zijn trial en enduro demonstraties en dit mag je onder begeleiding ook zelf ervaren.”, vertelt Rick. Wouter vult aan: “Het is een dagje uit voor het hele gezin. Er zijn speel- en stormtoestellen en een springkussen voor de kinderen. Daarnaast is Graaf Jantje aanwezig om de kinderen te vermaken.”. “We zeggen ook wel: dagje uit, dagje Peppelenbos”, vult Rick aan.

Fysiek zware sport

De mannen willen dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met de sport. “Want het is de mooiste sport die er is.”, vindt Wouter. Entree en deelname is gratis. “We nodigen ook voetballers uit om een keer écht te sporten.”, lacht Wouter. “Wat veel mensen niet weten, is dat motorcross fysiek één van de zwaarste sporten is. Je gebruikt heel veel spiergroepen”, vult Rick aan. Mocht je na het rijden op een crossmotor kriebels krijgen om te beginnen, er is ter plekke meer informatie verkrijgbaar over het starten met motorsport.

Hamac

De Hamac is een grote vereniging met ongeveer 600 leden. “Een keer per twee jaar mogen wij de Dutch masters of Motorcross organiseren. Dit is een gigantisch evenement met meer dan 5000 bezoekers. De finale van deze wedstrijd wordt op de Zwarte Cross gereden.”, vertelt Wouter. “Op zo’n dag zijn er ongeveer 225 vrijwilligers van de Hamac op de been. Dat zegt wel iets over de betrokkenheid bij de vereniging.”, vertelt Rick. Ook organiseert Hamac één keer per jaar het Nederlands kampioenschap Enduro. Rick: “We rijden dan over grond van diverse grondeigenaren. De zondag na de Enduro zorgen we met ruim 100 vrijwilligers dat alle grond weer netjes achtergelaten wordt.” “Hamac is een mooie vereniging die zeker haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.” vult Wouter aan. Met veel betrokken vrijwilligers wordt veel werk verzet.

Praktisch:

Zondag 16 september van 12.00 tot 16.00 uur
Crossbaan Harfsen, circuit ‘Het Peppelenbos’
Deventerdijk 7, 7217SC Harfsen
Entree: gratis
Deelname: gratis
Van tevoren inschrijven is niet nodig
Trek stevige schoenen en oude kleren aan!

Meer informatie: www.hamac.nl

Win Actie

Heb jij een foto gemaakt op de “Stap op motor”? Plaats deze dan op de Laren! Magazine Facebookpagina en misschien win jij wel een vervolgtraining beschikbaar gesteld door MC HAMAC!

comments powered by Disqus
DeKortesWoonsfeerBranjiBranjiReneBrunsGoossensDijkerman