383
Gelders debat Leve de Achterhoek op 18 april a.s.

Gelders debat Leve de Achterhoek op 18 april a.s.

geplaatst op 30-03-2012 door Redactieteam Laren Gelderland

Kunnen we met z’n allen nog steeds roepen ‘Leve de Achterhoek’ of moeten we ons gaan afvragen of het leven in de Achterhoek nog wel zo plezierig is? Provinciale Staten van Gelderland discussiëren op 25 april over de gevolgen van krimp in de Achterhoek. Hieraan voorafgaand organiseert de provincie Gelderland een debat op 18 april.

Probleem of kans?
Er is al veel geschreven over de gevolgen van dalende inwoneraantallen en het feit dat vooral jongeren uit de regio wegtrekken op zoek naar werk. Ook hebben we te maken met de gevolgen van de economische crisis. Is dat een probleem of levert het nieuwe kansen op?  Minder mensen betekent meer rust en ruimte. Dat kan voor de recreatie positief zijn. Maar wat betekent het voor het verenigingsleven, noaberschap, woningbouw, scholen, het openbaar vervoer of het bedrijfsleven? Heeft de Achterhoek voldoende sterke punten in huis om het dalende inwonertal om te zetten in iets positiefs? Er wordt veel gesproken over innovatie en nieuwe vormen van energieopwekking. Welke resultaten levert dat op? En hoe kan of moet de provincie Gelderland de Achterhoek helpen?

Komt u ook?
De provincie ziet zijn inwoners graag op woensdag 18 april in de Oud Calixtuskerk in Groenlo, van 18.00 tot 20.00 uur. Men is daar vanaf 17.00 uur van harte welkom, voor soep en broodjes wordt gezorgd. Wel wordu u verzocht om u van tevoren even aan te melden door een mail te sturen naar geldersdebat@gelderland.nl. Het tweede deel van het debat (van 19.00 tot 20.00 uur) wordt rechtstreeks uitgezonden op radio Gelderland.

Meer info op de site van www.gelderland.nl

Bron: site www.gelderland.nl

comments powered by Disqus
BranjiBranjiBranjiGoossensAdvertentieDeKortesWoonsfeer
Delen
Zoeken
Laden
Gerelateerde berichten
BranjiBranjiBranjiGoossensAdvertentieDeKortesWoonsfeer