779
Festiviteiten jubileum Kulturhus 't Kruispunt

Festiviteiten jubileum Kulturhus 't Kruispunt

geplaatst op 27-05-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

In 1968 werd naast de kerk een nieuw gemeentecentrum gebouw dat, naast kerkelijke activiteiten, onderdak bood aan de bibliotheek en verenigingen.

Tijden veranderen en ook ’t Kruispunt veranderde mee. ’t Kruispunt had behoefte aan meer ruimte en moderne voorzieningen. Dankzij provinciale en Europese subsidies vond er een flinke verbouwing plaats en opende het Kulturhus in 2008 haar deuren.

Dit jaar kent ’t Kruispunt daarom een dubbel jubileum: 50 jaar gemeentecentrum en 10 jaar Kulturhus! Dit jubileum wordt gevierd met een breed scala aan activiteiten: de Laornse Dorpskwis een muzikale cabaretvoorstelling, een koffieconcert en een feest.

De Laornse Dorpskwis

Afgelopen vrijdag 25 mei werd de eerste editie van de Laornse Dorpskwis gehouden. Om 19.00 uur werden de kwisboeken uitgereikt aan alle teamcaptains en vervolgens gingen alle teams aan de slag om vragen te beantwoorden en opdrachten te vervullen. De teams hadden tot 23.30 uur de tijd en moesten toen hun boeken weer inleveren bij de organisatie. Wilt u weten hoe de teams met de vragen en opdrachten bezig zijn geweest? Bekijk dan de foto's en filmpjes op de Facebookpagina van De Laornse Dorpskwis! Op vrijdag 8 juni wordt bekend welk team de winnaar is en zal er een feestelijke prijsuitreiking plaatsvinden in het Kulturhus. 

Ernest Beuving en LaPoko

Op vrijdagavond 1 juni zetten de Bende van Beuving en popkoor LaPoko het Kulturhus op z’n kop! Met het programma ‘Klap van de molen’ brengt Ernest Beuving een muzikale en humoristische zoektocht naar gekte en echtheid op de planken. Samen met LaPoko staat hij garant  voor een onvergetelijke en vrolijke avond. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar via in het Kulturhus.

Heel Laren op de koffie: koffieconcert Apollo

Vervolgens nodigt het Kulturhus de Larenaren op zondag 3 juni uit voor de koffie. Op de Verwoldseweg (de weg wordt zolang afgesloten) verzorgt muziekvereniging Apollo een koffieconcert. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunt u vanaf 11.30 uur luisteren naar mooie, afwisselende muziek die verzorgd zal worden door het jeugdorkest, de drumband en het fanfareorkest. Kinderen kunt u gerust meenemen, voor hen staat een springkussen klaar. De toegang is gratis.

Slotavond Dorpskwis en feestavond

Zoals gezegd wordt op vrijdag 8 juni de winnaar van de Laornse Dorpskwis bekend gemaakt. Als algehele afsluiting van het jubileum zal er in het najaar nog een Laornse feestavond georganiseerd worden. Hierover wordt u later nog geïnformeerd.

comments powered by Disqus
Airco HarkinkDe Fabriek MuurstickersBranjiAdvertentieDijkermanReneBruns