755
Brunchconcert valt in de smaak

Brunchconcert valt in de smaak

geplaatst op 27-11-2017 door Jolien Braakman

Op zondag 26 november bracht KMV Apollo een uniek brunchconcert bij Witkamp. Terwijl de drumband en het fanfareorkest weer een verscheidenheid van muzikale klanken brachten, genoten de bezoekers van een uitgebreide koffietafel. 

Dit was de eerste keer dat er op deze manier een concert gegeven werd. Er hing een ongedwongen sfeer en zoals de dirigente het aangaf: "Je moet het gevoel hebben dat je in een café zit".  Voor de muzikanten was dit wel een beetje wennen maar ieder deed zijn uiterste best om tot het laatst geconcentreerd te blijven spelen.

Niet alleen was de combinatie brunch en concert uniek, ook de medewerking van Stefan Potman aan dit concert was nieuw. Hij speelde samen met het orkest o.a. Cielo Nublado van Malanda en Adiós Nonino (bekend van de traan van Maxima). In het stuk Night-Club 1960, dat eigenlijk was geschreven voor saxofoon en piano maar speciaal door Wim Kuiper gearrangeerd werd voor saxofoon en accordeon, speelde Stefan naast soliste Tessa Meijer een belangrijke rol. 

Peter Leijenhorst en Stefan lieten tussendoor horen dat de combinatie accordeon en drum ook zeer verrassend en mooi kan zijn. Ze speelden drie stukken waaronder een tango.

Dit was het laatste concert van het orkest onder leiding van Alike Jonkman. Alike kwam bij Apollo in 2011 en ze heeft nu besloten om het dirigeerstokje over te geven aan een andere dirigent. In deze jaren heeft ze met Apollo twee maal deel genomen aan een concours en daarbij beide keren een eerste prijs behaald.

Tijdens het concert werd Ria Pakkert in het zonnetje gezet voor haar 40 jarig jubileum bij de KNMO; de eerste jaren speelde ze bij Muziekvereniging Juliana in Almen en sinds 1992 is ze lid van Apollo. 

De muziekvereniging kan terugkijken op een succesvol concert waarbij genoten werd van eten en muziek, gelachen werd en een klein traantje weggepinkt werd.

 

comments powered by Disqus
Super SnackBranjiBranjiDijkermanAirco HarkinkDe Fabriek Muurstickers