729
Blaaskapel Larenka

Blaaskapel Larenka

geplaatst op 19-03-2018 door Dirk-Jan Bronsvoort

Afgelopen januari tijdens het drukbezochte nieuwjaarsconcert in zaal Stegeman van Blaaskapel Loarns Plezeer is de nieuwe naam onthuld : Larenka!

De naam Loarns Plezeer is vanaf begin jaren 60 gebruikt door de kapel. De muzikanten vonden echter al langer dat deze naam te veel verbonden was met de muziek die vroeger werd gespeeld en dus niet het huidige repertoire dekte, daarnaast bleek de dialect naam buiten de regio lastig uit te spreken. Daarom is begin 2018 de naam gewijzigd in Larenka, deze naam legt een link naar Laren, het Gelderse dorp waar de kapel vandaan komt en nog steeds diverse leden wonen.

De toevoeging ‘ka’ zou je kunnen zien als kapel, de liefhebbers zullen ook weten dat in Tsjechië een dergelijke toevoeging aan de naam van het dorp of de stad zeer veel wordt gebruikt door blaaskapellen.

Voor wie in Laren de blaaskapel niet bekend is, de kapel  is onderdeel van K.M.V. Apollo en al vele jaren actief op het gebied van Böhmische en Mährische blaasmuziek. Met haar eigen zang en geluidsinstallatie en met een deskundige geluidsman, kunnen zij een volledig optreden verzorgen. De bezetting is typisch Moravisch en bestaat uit enthousiaste muzikanten, die ook in diverse andere orkesten en kapellen actief zijn.

Sinds januari heeft Larenka haar eigen website : www.larenka.nl  waar u van alles kunt vinden zoals o.a. bezetting, repertoire, agenda.

Graag zien we u een keer bij één van onze optredens en dat kan al snel want op zaterdagavond 14 april zullen we ook optreden tijdens het voorjaarsconcert van de muziekvereniging Apollo bij Stegeman in Laren.

comments powered by Disqus
De Fabriek MuurstickersAirco HarkinkBranjiBranjiBranjiReneBruns
Delen
Zoeken
Laden
Gerelateerde berichten
De Fabriek MuurstickersAirco HarkinkBranjiBranjiBranjiReneBruns