891
Afscheid Henk Meuleman na 40 jaar bestuur Toeristenbelang

Afscheid Henk Meuleman na 40 jaar bestuur Toeristenbelang

geplaatst op 02-02-2018 door Redactieteam Laren Gelderland

Op maandag 29 januari heeft Toeristenbelang Laren tijdens een gezellig avond afscheid genomen van bestuurslid Henk Meuleman. Afgelopen zomer zijn Henk en zijn vrouw Stien al in het zonnetje gezet tijdens het 50-jarig jubileum van de Pannenkoekenritten.

Henk was daar al die jaren bij betrokken omdat het bakken en eten van de pannenkoeken op zijn erf gebeurde, dat van boerderij Blankenberg in Verwolde. Het was dan ook min of meer logisch dat hij, ruim 40 jaar geleden, werd gevraagd om in het bestuur zitting te nemen. Henk bleek van onschatbare waarde voor de vereniging. Er werden in het verleden al veel activiteiten georganiseerd die zich op en rond hun boerderij afspeelden, wat natuurlijk handig was, want Henk kent elk paadje in Verwolde. Natuurwandelingen, de midwinterhoorn-puttenwandelingen, pannenkoekenritten, vele duizenden wandelaars en fietsers hebben hun erf betreden.

Voorzitter Teun Schutte heeft de afgelopen 40 jaar tijdens die avond nog even belicht.

Henk is tijdens zijn bestuursperiode voorzitter geweest van 1981-1991 en penningmeester van 1997 tot 2017. Daarnaast was hij in vroegere jaren de afgevaardigde voor de VVV-vergaderingen, betrokken bij de EOT, Dikke boom pad, zorgde voor het stro voor het paasvuur en het opschuiven daarvan, hij verzorgde de opslag en verhuur van de materialen van Toeristenbelang en hield alle routes in Verwolde in de gaten. En dit is maar een kleine greep uit zijn bezigheden.  

Zo lang in een bestuur zitting hebben lukt alleen als het thuisfront daar volledig achter staat en dat was ook zeker bij de familie Meuleman het geval. Echtgenote Stien heeft al die jaren veel werk achter de schermen gedaan, zoals de PR en administratie. Ze was daarnaast ook bij de meeste evenementen aanwezig achter de inschrijftafel of muntenkassa. 

Henk heeft op de afscheidsavond een fotoboek gekregen om zo in beeld op al die jaren terug te kijken. Het bestuur van Toeristenbelang Laren is Henk en Stien enorm erkentelijk voor het vele werk wat ze al die jaren hebben verzet.

www.toeristenbelanglaren.nl

comments powered by Disqus
GoossensDijkermanSuper SnackBranjiBranjiBranji