Yvonne Maneschijn - Westermark - 30-03-2018

Yvonne Maneschijn - Westermark - 30-03-2018


 

Dat ze elkaar op de Westermark in Laren treffen is geen toeval. Zo’n tien jaar geleden waren Yvonne en Ada onderdeel van de Westermark buurtvereniging. Het was Yvonne die Ada leerde waarom ze iedereen in Laren gedag moest zeggen of even moet zwaaien… Maar hoe komt zij aan die kennis? 

Laren het ‘zwaaidorp’

Bijna 20 jaar geleden kwam Yvonne door het werk in Laren terecht. Ze is gelijk 120% in het Larense (dorps) leven gedoken. Dankzij haar werk en het contact met andere ondernemers werd haar direct duidelijk dat Laren anders is dan Haarle of Deventer, waar ze eerder woonde. Het dorpse was haar echt niet vreemd maar hier was het toch anders. Yvonne werd direct al verteld dat men hier in Laren elkaar begroet.Ook als je elkaar niet kent. En tja, dacht Yvonne; waarom zou je dat ook niet doen? Laren staat erom bekend, je zou het zelfs Laren ‘het zwaaidorp’ kunnen noemen. Voor Yvonne voelde het daarom al snel heel vertrouwd en gewoon om iedereen te groeten. Lachend geeft ze toe dat ze sowieso naar iedereen zwaait: Soms weet ik niet zo snel wie wie is, dus als ik naar iedereen zwaai mis ik nooit iemand.

Yvonne houdt van het leven in Laren, ook al is het noaberschap soms wat ouderwets of voel je wat nieuwsgierige ogen; Laren is een geweldig mooi, open dorp waar ze nooit meer weg wil!

comments powered by Disqus
GoossensDe Fabriek MuurstickersAirco HarkinkBranjiBranjiAdvertentieBranji