Agenda

Agenda - september

01 Sep Repair Cafe (09:30 - 13:00)

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op o.a. kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, professionals of gewoon handige mensen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

07 Sep Larense Kermis (17:00 -

Het gezelligste feest van Gelderland! Drie horecagelegenheden met optredens van live bands en artiesten met de kermis ertussen. Lees er alles over in onze evenementenagenda!

08 Sep Open Monumentendag gemeente Lochem (09:30 - 17:00)

Op 8 en 9 september 2018 worden dit jaar de Open Monumentendagen gehouden. 2018 is ook het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed en de Open Monumentendagen spelen daar op in door landelijk voor het thema IN EUROPA te kiezen. U bent in de gemeente Lochem van harte welkom op 8 september op diverse locaties. In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn in heel Nederland meer dan vierduizend monumenten gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Zutphen kun je tijdens dit weekend talloze monumenten gratis bezoeken en zijn er allerlei optredens, lezingen, rondleidingen en activiteiten.

08 Sep Larense Kermis (13:00 -

Het gezelligste feest van Gelderland! Drie horecagelegenheden met optredens van live bands en artiesten met de kermis ertussen. Lees er alles over in onze evenementenagenda!

08 Sep Rommelmarkt (13:30 - 16:30)

Rommelmarkt in en om de Prot. Kerk en het Kulturhus aan de Verwoldseweg van 13.30 tot 16.30 uur

09 Sep Löp wah lös (10:00 -

3e editie van het hardloopevent Löp Wah Lös in Laren. Start en finish op de Larense Kermis, langs Landgoed Verwolde en de Dikke Boom.

09 Sep Larense Kermis (15:00 -

Het gezelligste feest van Gelderland! Drie horecagelegenheden met optredens van live bands en artiesten met de kermis ertussen. Lees er alles over in onze evenementenagenda!

10 Sep Larense Kermis (10:00 -

Het gezelligste feest van Gelderland! Drie horecagelegenheden met optredens van live bands en artiesten met de kermis ertussen. Lees er alles over in onze evenementenagenda!

15 Sep Landelijke Jeugdshow Laren (09:30 - 16:00)

Landelijke Jeugdshow Laren is een kleindieren keuring van konijnen, hoenders, sierduiven, cavia’s en sier- en watervogels van kinderen uit geheel Nederland. Minimaal 300 dieren in een schitterend aangeklede manege passend in het thema : ‘Ontdek Europa op de jeugdshow Laren’. Plaats : St.Steffen manege, aanvang 09.30 uur; einde 16.00 uur. Toegang gratis.

15 Sep Kalveropfokwedstrijd (10:00 - 20:18)

Op zaterdag 15 september 2018 wordt er weer een kalveropfok-wedstrijd georganiseerd in samenwerking met de fokveedag Bathmen-Laren. De KOC en de fokveedag worden gehouden bij de manege aan de Verwoldseweg in Laren. Deelname aan de keuring van dit jaar, beloofd net als de afgelopen jaren, in welke vorm dan ook, weer een leuke, spannende en leerzame tijd te worden. Ook in 2017 hebben wij weer een flink aantal nieuwe deelnemers gezien en wij hopen in 2018 opnieuw nieuwe enthousiaste deelnemers te mogen verwelkomen Dus reden genoeg om je alvast weer op te geven en te gaan oefenen met je kalfje.

16 Sep HAMAC Stap op dag 16:00)

Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe het is om met een crossmotor over een crossbaan te rijden? Of wil je weten hoe het voelt om in een zijspan te staan? En misschien ben je wel een echte tourrijder en wil je graag meer informatie over de tourritten die Hamac organiseert. Dan is 16 september hét moment om richting de crossbaan in Harfsen te gaan en kennis te maken met alle facetten van de motorsport! Tijdens de Stap op dag maak je kennis met: solo cross, trial, zijspan, toertochten, de Enduro en de Hamacrun. Het motorcrossen kan je zelf ervaren op een aangepaste crossbaan op het terrein. Motoren en helmen zijn aanwezig, dus trek je oude kleren en stevige (stoute) schoenen aan en ga 16 september richting het Peppelenbos in Harfsen! Er zijn trial en enduro demonstraties en dit mag je onder begeleiding ook zelf ervaren. Het is een dagje uit voor het hele gezin. Er zijn speel- en stormtoestellen en een springkussen voor de kinderen. Daarnaast is Graaf Jantje aanwezig om de kinderen te vermaken. Mocht je na het rijden op een crossmotor kriebels krijgen om te beginnen, er is ter plekke meer informatie verkrijgbaar over het starten met motorsport. De dag begint om 12:00 en duurt tot 16:00. De entree en deelname is gratis en van te voren inschrijven is niet nodig. Trek stevige schoenen en oude kleren aan! Win Actie Heb jij een foto gemaakt op de “Stap op motor”? Plaats deze dan op de Laren! Magazine Facebookpagina en misschien win jij wel een vervolgtraining beschikbaar gesteld door MC HAMAC!

16 Sep Gezinsdienst "Kom aan boord" (10:00 - 11:00)

Op zondag 16 september, 10.00 uur is er een bijzondere gezinsdienst. Op deze morgen zullen de 4-jarigen welkom worden geheten bij de kinderkerk, dat wordt echt een feest. We gaan het verhaal van de ark van Noach lezen en om de dienst nou helemaal tot een feestje te maken mag elk kind zijn favoriete (dieren-)knuffel meenemen naar de kerk. Die moeten natuurlijk mee in de ark. Deze dienst is ook de startdienst, het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen. We staan stil bij de activiteiten die er in 2018/2019 zullen plaatsvinden en in het bijzonder bij de jongerenreis die er weer zal zijn in 2019. Denk aan de reis naar Armenië in 2016, maar nu met een nieuwe groep en een andere reis met als thema: We will make the difference! Op deze zondag start officieel de publiciteit daarvoor. De dienst wordt geleid door Swenne Bijzet. De muzikale begeleiding tijdens deze dienst zal zijn door de band ‘In Christ Alone’, inmiddels geen onbekende meer in Laren; mooie muziek en prachtige stemmen. We zien er naar uit! U wordt van harte uitgenodigd.

16 Sep 3e Editie Brocante en landelijk bij Huis Verwolde (10:30 - 16:30)

Kom en geniet van de mooiste schatten en vondsten uit Frankrijk, België en Engeland en proef de sfeer van het landleven. Er is fijne catering, live muziek en ook een bezoek aan Huis Verwolde behoort tot de mogelijkheden. En hoe leuk is dit? Vanaf de parkeerplaats kun je met de huifkar, naar de werkelijk schitterende locatie, worden gebracht. Meer info: www.heerenlandenevents.nl; Entree € 3,00; Kinderen tot 12 jaar gratis; Parkeren gratis; Locatie: Landgoed Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren

22 Sep Apollo oud papier (08:00 -

Elke vierde zaterdag van de maand wordt er 's ochtends door Apollo oud papier opgehaald in de kern van Laren.

22 Sep Brommercross (17:30 - 22:30)

Dit jaar zal de OJWL brommercross plaats vinden op 22 en 23 september op het terrein aan de Dennenweg in Laren gld. De entree voor het evenement is €5,00. Dit geldt voor het hele weekend. Kinderen onder de 1.40 meter hebben gratis toegang. Op de zaterdagavond begint het evenement met de ophoepelcross. Alle informatie is te vinden in onze evenementenagenda

23 Sep Brommercross (09:30 - 18:00)

Dit jaar zal de OJWL brommercross plaats vinden op 22 en 23 september op het terrein aan de Dennenweg in Laren gld. De entree voor het evenement is €5,00. Dit geldt voor het hele weekend. Kinderen onder de 1.40 meter hebben gratis toegang. Op de zondag is de daadwerkelijke brommercross, gelijk aan voorgaande jaren. Alle informatie is te vinden in onze evenementenagenda.

23 Sep Gospelkerkdienst (10:00 - 11:00)

Gospel kerkdienst 23 september om 10.00 uur Kerk Laren m.m.v. Gospelgroep Promises ‘We are the world’. Oorlogen, vluchtelingen, vreemdelingen hoe gaan we daar mee om en komt het ons bekend voor of is het een ‘ver van ons bed show’. Hoe staan we hier zelf tegenover, zijn we een helpende hand of draaien we er ons liever voor om? Ook de hindernissen in ieders dagelijks leven zullen tijdens dit concert benoemd worden, met daarbij een blik op de bijbel en haar verhalen. Verschillende personen in de bijbel hebben destijds een hoofdrol gespeeld, maar zelfs nu in deze tijd zijn de verhalen nog actueel en valt er nog iets te leren. Tijdens het concert wordt het verhaal verteld en afgewisseld met liederen, waardoor het verhaal en de liederen u en jou zullen raken en aan het denken zal zetten. Promises stelt tijdens het concert niet de vraag: ‘Wie is onze naaste’, maar juist: ‘voor wie zijn wij een naaste?’ Samen vormen wij de wereld, hoe kunnen wij een verschil maken?

25 Sep Inloop half uurtje Wakker Laorne (19:30 - 20:00)

Inloop half uurtje voor contact met het bestuur, locatie Kulturhus, Verwoldseweg 1